Wat zijn de big data toepassingen in e-commerce?

Man bestudeert een muur met proces tekeningen.
De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar er is meer onderzoek nodig.

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord, maar weinig mensen weten precies wat big data zijn of doen. Organisaties onderschatten de kracht van big data en zetten deze daarom niet (voldoende) in. Zonde, want ze stellen je in staat om het gedrag van jouw klanten te analyseren en te beïnvloeden. Een droom, die met de komst van big data dus is uitgekomen.

Onderzoek big data 

Op dit moment experimenteer ik met big data analyses bij verschillende webwinkels. De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar er is meer onderzoek nodig om het (live) gedrag van jouw klanten te analyseren en hierop te anticiperen. Het doel is om jouw webwinkel te optimaliseren naar de wensen van jouw klanten voor meer rendement. 

Heb jij interesse om met jouw organisatie deel te nemen aan het onderzoek? Dan is het goed om te weten dat ik mijn onderzoek niet alleen, maar samen met een team bestaande uit jouw eigen werknemers uitvoer. Naast complexe techniek, is het onderzoek immers vooral mensenwerk. Ik stuur het team aan om onder meer de processen, systemen en data in jouw organisatie met elkaar te verbinden en te gebruiken. Met als doel jouw webwinkel verbeteren aan de hand van het gedrag van jouw klanten. Een bijkomend voordeel is dat ik jouw werknemers op weg help in de wereld van e-commerce en data, zodat zij hier later zelfstandig mee aan de slag kunnen. 

Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.