Gehoord worden

photo of a boy listening in headphones

Gehoord worden staat centraal in mijn leven. Mensen die me kennen weten dat ik anderen graag ruimte geef om een mening en ideeën te geven. Daarnaast respecteer ik ieders doelstellingen. In mijn werk breng ik meningen, persoonlijke doelstellingen én de bedrijfsdoelstelling in harmonie. Resoneren noem ik dat.  

Gehoorde mensen maken sterk bedrijf 

Mijn missie is om mensen te laten zien dat als iedereen gehoord en gerespecteerd wordt binnen je organisatie, je bedrijf alleen maar sterker wordt. Dit wil ik bereiken door te blijven onderzoeken, maar ook door praktische oplossingen aan te bieden. Oplossingen die sterker worden in de tijd, door onderzoek uit te voeren naar gehoord worden. 

Als e-commerce projectmanager zorg ik ervoor dat medewerkers betrokken zijn bij veranderingen in de IT-omgeving. De bedrijven die ik bezoek veranderen iets aan deze systemen. Ze hebben een webshop dat bestaat uit meerdere systemen die met elkaar verbonden zijn met als doel de gewenste customer experience (klantervaring) te bieden. 

Gedurende mijn tijd bij een bedrijf houd ik me vooral bezig met mensen en processen binnen dat bedrijf. In mijn ogen ondersteunt techniek de medewerkers bij het behalen van hun doelstellingen. Pas als mens, proces en techniek goed op elkaar zijn afgestemd gaat een bedrijf het gewenste resultaat leveren.  

Gehoord, gekend en dús gezien worden is een natuurlijke behoefte van ieder mens. Maar ik zie dat bedrijven nogal eens moeite hebben om iedereen te horen, te kennen en/of écht te zien. Deze bedrijven kiezen er dan bijvoorbeeld voor om veranderingen te starten met een kleine groep. Dat lijkt gemakkelijk. Natuurlijk, het geeft immers focus, maar tegelijkertijd is er een serieuze kans op het ontstaan van een tunnelvisie.  

Onderzoek geeft oplossing  

Ik onderzoek daarom:  

  • manieren om vastgelopen projecten weer op de rit te krijgen.
  • waarom het lastig is voor een bedrijf om iedereen te horen.
  • wat het effect is om meer mensen te betrekken bij veranderingen. 

Inmiddels heb ik, als vervolg op dit gedegen onderzoek, verschillende oplossingen kunnen formuleren die bedrijven verder helpen om succesvol te zijn in projecten én bij het continu verbeteren daarvan. De succesfactor daarbij? Dat is de medewerker die zich gelukkig voelt tijdens veranderingen. 

In mijn blogs deel ik ervaringen en inzichten. Graag kom ik in gesprek met anderen die zich hier ook voor inzetten, zodat mensen (daar waar nodig) meer gehoord worden binnen bedrijven. 

Meer over het onderzoek 

Op deze website lees je alles over mijn onderzoek. Daarnaast biedt mijn bedrijf, Promines, oplossingen voor bedrijven, in de vorm van: 

  • een app die het mogelijk maakt om veranderingen te volgen en zorgt dat een organisatie gaat resoneren. Ofwel waarin mensen dusdanig op elkaar zijn afgestemd, dat de organisatie sterker wordt. 
  • het aanbieden van projectmanagers en consultants die het belang van gehoord worden centraal zetten. 
  • verkoop van boeken die ondersteuning bieden aan de term gehoord worden.  

Maandelijks deel ik mijn bevindingen. Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in of stuur een e-mail naar romeo@romeogoedel.com en ontvang de ontwikkelingen in je mailbox. 

Hartelijke groet, 
Romeo Goedel